Amfori BEPI

Amfori BEPI

Amfori BEPI

8 çevresel Performans Alanından oluşur.

Amfori BEPI nedir ?

amfori Sürdürülebilirlik Platformu, üretim tesisleri tarafından sağlanan bilgileri en alakalı Performans Alanlarıyla otomatik olarak ilişkilendirmek için güvenilir bilimsel kanıtlar kullanır. Fabrika tarafından uygulanan çevresel performans ve çevre yönetimi uygulamalarına ilişkin beyan edilen veriler, her bir Performans Alanı ile ilgili risklere dönüştürülür. amfori BEPI üyeleri, risk şiddeti düzeyine bağlı olarak, tedarik zincirlerinde olumlu bir değişiklik sağlamak için odaklanmak istedikleri performans alanlarını seçebilirler. Sağlam ve güvenilir bir çevre yönetim sistemi amfori BEPI’nin temel değerleri arasında yer aldığından, çevre yönetim sistemi (ÇYS) her zaman amfori BEPI Risk Değerlendirmesine dahil edilir.

Amfori BEPI ne için kullanılır ?

amfori BEPI Sistemi ve uygulama yaklaşımı, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma gündeminin değerleri ve 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi ile uyumludur. amfori BEPI özellikle, sürdürülebilir tüketim ve üretim modelleri çağrısında bulunan 12. Hedefe yanıt vermektedir.

Çevre Yönetim Sistemi

Bir Çevre Yönetim Sistemi (ÇYS), bir tesisin çevre üzerindeki etkilerini tanımlamasını, izlemesini ve kontrol etmesini sağlar. Ayrıca tesisin yasal uyumluluğu izlemesine ve takip etmesine ve önemli çevresel olayları önlemesine olanak tanıyan bir dizi prosedür, belge ve yönetim uygulaması içerir.

Bu Çevresel Performans Alanı, mevcut önlemlerin çevresel etkileri belirlemek, izlemek ve kontrol etmek için yeterli olup olmadığını değerlendirmek için sahadaki mevcut çevre yönetimi uygulamalarını gözden geçirir.

Enerji ve İklim

Enerji tüketimi, Sera Gazlarının (GHG’ler) doğrudan ve dolaylı emisyonu yoluyla iklim değişikliği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Aynı zamanda üretim tesisleri için önemli işletme maliyetlerini de temsil edebilir.

Sera Gazları (GHG’ler), Dünya atmosferinde bulunan ve dünyanın giden radyasyonunun bir kısmını emen/tutan ve atmosferin ısınmasına neden olan gazlardır (bu olguya ‘sera etkisi’ denir). Bu süreç, genellikle “iklim değişikliği” olarak adlandırılan, değişen hava modellerinin ana nedenlerinden biri olarak kabul edilir.

Havaya Emisyonları

Havaya Emisyonlar, zararlı gazların havaya salınmasını ifade eder. Bazı üretim süreçleri, zararlı gazları n havaya yayılmasına neden olabilir. Havaya salınan emisyonların etkisini en aza indirmek için üreticilerin bunun nerede ve ne zaman meydana geldiğini ve bunun nasıl kontrol edilebileceğini anlaması önemlidir.Hava Emisyonlarından bazıları, küresel ısınmayla ilişkili olmayan parçacıklar, buharlar, Uçucu Organik Bileşikler (VOC’ler), Ozon İncelten Maddeler (ODS) ve diğer hava kirleticileri içerir.Esas olarak Sera Gazları (GHG) olarak sınıflandırılan gazlarla ilgili olarak EPA 2 – Enerji ve İklim kapsamındadır. Sera gazı örnekleri: CO2, CH4.

Bu Çevresel Performans Alanı, havaya salınan emisyonları ve bunların çevre üzerindeki etkilerini belirlemek, izlemek ve kontrol etmek için sahada kullanılan yönetim uygulamalarını gözden geçirir.

Su ve Atık Sular

Su, özellikle kıt olduğu bölgelerde değerli bir kaynaktır. Kontrolsüz kullanım ve değişen iklim (diğer faktörlerin yanı sıra), son yıllarda su için rekabeti artırmıştır. Su kıtlığının yaygın olarak kullanılan göstergelerinden biri, farklı kullanıcılar arasındaki mevcut su kaynakları (örn. evsel kullanım, endüstriyel kullanım, sulama, hayvancılık) için rekabeti ölçen Su Stresidir (WRI Aqueduct’tan). Daha yüksek değerler, kullanıcılar arasında daha fazla rekabet olduğunu gösterir.

Su tüketimini azaltmak, bir sahanın çevresel etkisini ve ilgili maliyetleri azaltabilir. Ayrıca sitenin komşulara ve paydaşlara karşı sorumlu olarak hareket etmesine yardımcı olur. Su, farklı kalite standartlarına sahip (içme suyu, tatlı su, tuzlu su) farklı kaynaklardan (yüzey suyu, yeraltı suyu, deniz suyu, üretilen su, üçüncü taraf su) alınabilir ve ayrıca yeniden kullanılabilir (veya geri dönüştürülebilir).

Bu Çevresel Performans Alanı, su ve atık suların çevresel etkilerini belirlemek, izlemek ve kontrol etmek için sahada kullanılan su ve atık su yönetimi uygulamalarını gözden geçirir. Ayrıca verimli su tüketimini ve suyun yeniden kullanımını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Atıklar

Atık, atılan, atılması amaçlanan veya atılması gereken herhangi bir madde veya nesnedir. Atık, süresi dolmuş ham maddeleri, tesiste artık kullanılmayan bir süreçten üretilen malzemeleri, son kullanma tarihi geçmiş bitmiş ürünleri, işlem yan ürünlerini, müşteri iadelerini, gereksiz ekipmanı içerebilir.

Bu Çevresel Performans Alanı, çevre üzerindeki atıkla ilgili etkilerini belirlemek, izlemek ve kontrol etmek için sahada kullanılan atık yönetimi uygulamalarını gözden geçirir. Ayrıca, atık üretimini izlemeyi ve atıkları bertaraftan uzaklaştıran yönetim uygulamalarını (yeniden kullanım, geri dönüşüm ve/veya diğer geri kazanım işlemleri) teşvik etmeyi amaçlar.

Biyoçeşitlilik

Biyoçeşitlilik veya biyolojik çeşitlilik, oluşturdukları bitkiler, hayvanlar ve ekosistemler dahil olmak üzere Dünya üzerindeki yaşamın çeşitliliği ve değişkenliğidir. Arazi kullanımından (veya su sistemlerinde su ve/veya deniz kullanımından), kaynak kullanımından, iklim değişikliğinden, kirlilikten ve istilacı yabancı türlerden etkilenebilir. Bu nedenle, biyoçeşitlilik saha inşaatından ve işletme faaliyetlerinden etkilenebilir.

Bu Çevresel Performans Alanı, çevre üzerindeki biyolojik çeşitlilikle ilgili etkisini belirlemek, izlemek ve kontrol etmek için sahada kullanılan biyolojik çeşitlilik yönetim uygulamalarını amaçlamaktadır.

Kimyasallar

Üretim sahasının üretim prosesleri, temizlik ve bakım, laboratuvar ve atık su arıtma gibi çeşitli bölümlerinde kimyasallar kullanılmaktadır. Kimyasalların uygun ve etkili bir şekilde işlenmesi, depolanması ve kullanılması, yalnızca kirliliği önlemenin anahtarı değildir, aynı zamanda hem insanlara hem de çevreye yönelik risklerin azaltılmasına, maliyetin düşürülmesine ve sorumlu bir şirket olarak iş ortaklarının itibarının iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

Bu Çevresel Performans Alanı, çevre üzerindeki kimyasalla ilgili etkisini belirlemek, izlemek ve kontrol etmek için sahada kullanılan kimyasal yönetim uygulamalarını gözden geçirmeyi amaçlamaktadır.

Çevresel Rahatsızlıkların Yönetimi

Çevresel Rahatsızlıklar, site faaliyetinin çevre ve yerel topluluk üzerinde neden olduğu yerel müdahalelerdir (rahatsızlıklar). Rahatsızlıklar arasında gürültü, toz, koku, titreşim, duman ve buharlar, görsel etki (ör. görüşü engelleyen ağaçlar), trafik, uyku bozukluğu, devrilme anı (atık malzemelerin yasa dışı imhası), hayvanların ve haşerelerin neden olduğu rahatsızlık (ör. fareler) yer alır.binaların kötü onarım durumu, kirli veya su basmış halini temsil eder.

Bu Çevresel Performans Alanı, çevre ve yerel toplum üzerindeki rahatsızlıkla ilgili etkisini belirlemek, izlemek ve kontrol etmek için Sitede kullanılan rahatsızlık yönetimi uygulamalarını gözden geçirir.

Eğitim, uygulama, danışma, uygunsuzluk analizi, dokümantasyon, iç denetimler, ön değerlendirme denetimleri, tarafımızca süreç boyunca size sunacağımız hizmetlerimiz arasında yer almaktadır. Süreci deneyimli kadromuzla en profesyonel şekilde yöneterek Amfori BEPI denetimlerine uygun sistem kurmanızı ve denetimden en iyi notu almanızı sağlayacağız.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir